Gostilnica in okrepčevalnica Jur Lesce se nahaja na železniški postaji v Lescah. Postrežemo vam s
toplimi napitki, alkoholnimi in brezalkoholnimi pijačami ter z ostalimi osvežilnimi napitki. Za vse lačne imamo dnevno sveže malice od 9. do 14. ure, lahko pa vam pripravimo kebab, hamburger, sendvič, različne solate, jedi z žara …
 

DEFIBRILATOR AED v okrepčevalnici JUR Lesce (nakup defibrilatorja je omogočila krajevna skupnost Lesce).
 

 

Avtomatski eksterni defibrilator (AED) je prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka pa lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje.

Sestavljen je iz ohišja z baterijo, iz katerega izhajata dve nalepki - elektrodi. Odvisno od modela lahko na ohišju najdemo največ 2 gumba (za vklop in proženje električnega sunka), zvočnik (preko katerega nam aparat daje glasovna navodila v slovenskem jeziku) ter pri nekaterih ekran, kjer se navodila tudi izpišejo.

Uporaba je varna in enostavna, uporablja ga lahko prav vsak.

Sam po sebi pa aparat seveda ne rešuje življenj, je pa izredno dobrodošel dodatek pri oživljanju s pritiski na prsni koš (masažo srca) in umetnim dihanjem. Z oživljanjem z uporabo AED lahko narediš toliko kot celotna reševalna ekipa, ki prispe kasneje in rešiš življenje.(VIR- http://aed-baza.si/)

 
 
POMNI!
  • AED je popolnoma in varna naprava, ki jo lahko uporablja vsakdo!
  • Samo uporaba AED, brez stiskov prsnega koša in umetnega dihanja, je neučinkovita!

 

Vabljeni tudi v CITY BAR v Radovljici, kjer vam bomo postregli s kavo bar 2000, pestro izbiro pijač, coctailov ter drugih osvežilnih napitkov. 
 


 Gostilnica in okrepčevalnica Jur Lesce.  Gostilnica in okrepčevalnica Lesce.